Korvenmonttu

Sijaintitiedot:
60°36' 47" N 21°31' 42" E

Osoite: Korventie 34, 23310 Taivassalo, Finland
(Ajo-ohje)

Parkkipaikka, ja hyvä veteenmeno paikka . Pohjassa kaksi merkattua lainia. vasemman puoleinen kulkee 3-10 metrin syvyydessä. Oikean puoleinen  kulkee 2-20 metrissä.

vasemman puoleinen on päättyvä laini, oikean puoleinen tekee lenkin.

  Kaupinoja, Näsijärvi

  Sijaintitiedot:
  61°30' 52" N 23°48' 6" E

  Osoite: Kaupinpuistokatu 4, 33500 Tampere, Finland
  (Ajo-ohje)

  Hieman erilainen helppo kohde. Näsijärven tyypillinen punertava, pimeä vesi, mutta lampun kanssa näkyvyys yleensä ihan hyvä, eritoten keväällä/alkukesästä. Kaupinojalla on vedenpuhdistuslaitos, jonka vuoksi vedessä on erinäköisiä putkirakenteita, jotka kerta toisensa jälkeen yllättävät koollaan. Veneenlaskupaikan läheltä lähtee laini n. 7 metrissä olevalle veneenhylylle. Jos Kaupinojan rannasta lähtee vasemmalle noin 5 metrissä, parinkymmenen minuutin potkuttelun jälkeen törmää pariin isoon kivillä täytettyyn hirsiperustukseen. Olleet jonkinlaisena laituriperustuksena. Lähettyvillä myös Rauhaniemen ranta, josta voi lähteä sukeltamaan, löytyy veneenraatoja ja kivaa maastoa. Kohteet soveltuvat kaikille.

   Padva-Skataudden

   Sijaintitiedot:
   60°0' 47" N 22°48' 37" E

   Osoite:
   (Ajo-ohje)

   Padvan Skatauddenin länsirannalla, Ryssbergetin pohjoispuolella on vajaat puolikilometriä jyrkää rantaa, joka putoaa monessa kohtaa nopeasti 40m+. Pohjan laatu vaihtelee, mutta monessa kohtaa on tarjolla kivikkoa, soraa ja kallioita.

   Veteenmenopaikat metsäautotieltä rantaan menevien polkujen päistä, joista toinen lähtee tien päässä olevalta kääntöpaikalta ja toinen Ryssbergetin pohjoisrinteeltä, hieman tien korkeimman kohdan jälkeen. Myös puron vieressä on joskus mennyt polku rantaan. Tieltä rantaan on noin 300m.

   Ranta on asumaton ja lähimpiin mökkeihin on puolisen kilometriä matkaa eli itse sukeltaminen menee hyvinkin jokamiehenoikeuksien tulkintoihin. Metsäautotie ja lähimmät pysäköintimahdollisuudet kuuluvat tontille 710-567-2-29, mutta noin 2/3 ranta-alueesta on omaa, 2018 vielä rakentamatonta tonttia.

    Padva – Fågelberg

    Sijaintitiedot:
    59°59' 6" N 22°48' 41" E

    Osoite: Unnamed Road, Raseborg, Finland
    (Ajo-ohje)

    Kaksivaiheinen kallioseinä, joka putoaa tietyssä kohtaa aika suoraan 42 metriin, jossa on luonnon muovaama luolahko syvennys. Pohja jatkuu sora/mutaisena jonnekin 50+. Muissa kohdissa on 5-20m leveä välitasanne jossain 20-25 metrin tienoilla. Korkein tähänmennessä löydetty yhtäjaksoinen seinä löytyy noin merkityn paikan kohdalta suoraan länteen. Kallion kielekkeiltä voi löytää kalastajien vieheitä tai ankkureita, jos niitä on vielä jäljellä 🙂

    Paras(?) veteen- tai paremminkin rantaanmenopaikka on kallion pohjoispuolella, missä maasto on vähän loivempaa.

    Kallion kärki on 250-300m. lähimmästä mökistä ja eri tontilla eli on jokamiehenoikeuksien tulkintojen mukaan vaapaasti sukellettavissa, mutta jos haluaa päästä autolla lähelle eli n. 200m. päähän, lienee hyvä pyytää pysäköintilupa tontin 710-567-1-128 omistajalta, jota tämän paikan ilmoittaja ei tunne.

     Tummamäen louhokset

     Sijaintitiedot:
     60°40' 43" N 21°45' 14" E

     Osoite: Hankapääntie 17, 23200 Vehmaa, Suomi
     (Ajo-ohje)

     Tummaa vettä, näkyvyys huonohko mutta sukellettava.

     Grillikatoksen viereisessä montussa syvyyttä noin 18m, paljon roinaa pohjalla.

     Seuraava monttu matalampi, tien vieressä mm. lasti tietokoneiden näyttöjä ym ATK roinaa.

     Löytyy Puucee.