Osoite: Flacksjöntie 53, 10440 Raasepori, Finland
(Ajo-ohje)
Flacksjö sijaitsee Fiskarsissa. Kyseessä on suhteellisen kirkas ja matala pieni järvi. Syvyys vaihtelee 3-8 metrin välissä. Jatka lukemista ”Flacksjö”
Flacksjö sijaitsee Fiskarsissa. Kyseessä on suhteellisen kirkas ja matala pieni järvi. Syvyys vaihtelee 3-8 metrin välissä. Jatka lukemista ”Flacksjö”
Matala sukellus vedellä täyttyneessä sorakuopassa. Todella paljon simpukkaa täällä. Miten ihmeessä simpukat ovat tänne päätyneet? Hieno paikka harjoitella taitoja, mutta hyvin matalaa.
Varusteita saa jonkin matkaa kantaa rannalle, koska autoa ei ainakaan uimakauden ulkopuolella saa rannan läheisyyteen.
Jatka lukemista ”Pikkalan hiekkakuoppa”
Hangossa Varisniemen tien päästä löytyy pieni hiekkaranta, mistä lyhyen kahluun jälkeen pääsee Hamholmenin saaren tuntumaan.
Suositeltavaa on, että etenkin veneilykaudella käyttää merkinantopoijua mahdollisen pienvene liikenteen vuoksi. Etenkin jos uiskentelee rantaviivasta hieman kauempana.
Jatka lukemista ”Varisniemi & Hamholmen länsi”
Huomioi läheisen nosturitehtaan mahdolliset proomut ja niiden liikenne (harvoin). Veneilykauden aikaan ei suositeltavaa sukeltaa aallonmurtajan itäpuolella.
Veneiden nosto- ja laskukauden aikaan on huomioitava niin aallonmurtajan itäpuoli, kuin se mihin autonsa jättää parkkiin.
Perille pääsee autolla ja tavarat saa purettua suoraan autosta esimerkiksi hyppytornin laiturille. Veteen meneminen onnistuu niin laiturin päästä, kuin loivalta rantakalliolta. Talviaikaan talviuimareiden käytössä olevat tikkaat toimivat ylöstulo väylänä.
Hyppylaiturilta länteen päin sukeltaessa on hieman syvempää 5-10 metriä ja itään päin sukeltaessa pohjan syvyys madaltuu mitä lähemmäksi mennään Märsanin lahtea.
Pohja on todella helposti pöllyävä. Merkinanto poijua (dsmb) tulee käyttää pintautuessa veneliikenteen ja myös uimareiden vuoksi.
Hyvä harjoittelukohde, mikä ei tarjoa juuri mitään muuta.
Parkkipaikka, ja hyvä veteenmeno paikka . Pohjassa kaksi merkattua lainia. vasemman puoleinen kulkee 3-10 metrin syvyydessä. Oikean puoleinen kulkee 2-20 metrissä.
vasemman puoleinen on päättyvä laini, oikean puoleinen tekee lenkin.
Hieman erilainen helppo kohde. Näsijärven tyypillinen punertava, pimeä vesi, mutta lampun kanssa näkyvyys yleensä ihan hyvä, eritoten keväällä/alkukesästä. Kaupinojalla on vedenpuhdistuslaitos, jonka vuoksi vedessä on erinäköisiä putkirakenteita, jotka kerta toisensa jälkeen yllättävät koollaan. Veneenlaskupaikan läheltä lähtee laini n. 7 metrissä olevalle veneenhylylle. Jos Kaupinojan rannasta lähtee vasemmalle noin 5 metrissä, parinkymmenen minuutin potkuttelun jälkeen törmää pariin isoon kivillä täytettyyn hirsiperustukseen. Olleet jonkinlaisena laituriperustuksena. Lähettyvillä myös Rauhaniemen ranta, josta voi lähteä sukeltamaan, löytyy veneenraatoja ja kivaa maastoa. Kohteet soveltuvat kaikille.
Pääsääntöisesti tasaisen kirkasvetinen järvi, joka on myös vapaasukeltajien suosiossa. Sopii monentasoisille sukeltajille. Hyvin matalassa on kaatunutta puunrunkoa ja paljon kalaa. Tietyiltä reunamilta löytyy seinämiä, kalliota yms. Löytyypä pohjasta pari isohkoa soutuveneen raatoakin. Maksimissaan syvyyttä 31 m. Ajoittain syvällä täysin kirkasta, ajoittain koko pohjan peittävä sumu. Alueen maat omistaa Lihasulasäätiö. Veteenmenopaikka sijaitsee Kangasalan reserviupseerikerhon mökin kyljessä. Sukelluskohteelle/mökille pääsyyn tarvitsee siis reserviupseerikerhon avaimen, kertamaksu 30€, jolla saa alueen portin auki. Voit tiedustella alueelle pääsyä/avaimen saantia esim. sukellusseura Scuba do:n (www.scubado.fi) tai Tampereen Urheilusukeltajien (www.taursu.fi) kautta. Videomateriaalia löytyy esim. YouTubesta jonkin verran.
Loistava biodyykki/ virta -kohde
Tummaa vettä, näkyvyys huonohko mutta sukellettava.
Grillikatoksen viereisessä montussa syvyyttä noin 18m, paljon roinaa pohjalla.
Seuraava monttu matalampi, tien vieressä mm. lasti tietokoneiden näyttöjä ym ATK roinaa.
Löytyy Puucee.
Pimeä ja aika pölisevä paikka. Jyrkät rinteet, ohjauslaineja vedetty.
Jatka lukemista ”Mätäsvaara, Forströmin kaivos”
Kirkasvetinen avolouhos, pohjalla mustempaa sakkaa.
Veteenmenopaikka louhoksen pohjalle johtava tie jossa reunavaijeri osin paikallaan.
Jatka lukemista ”Verikallion louhos ”Kivia””
Jyrängönvirta on suosittu virtasukelluskohde Heinolassa.
Reitin voi aloittaa esimerkiksi sillan lähettyviltä tai Casinon rannasta ja päättää Tommolan uimarannalle. Sukellusaika vaihtelee virran voimakkuudesta riippuen 35-60 min.
Kuopion verotoimiston vedellä täyttynyt luola
Montolan kaivossukeltajien operoima vanha Kalkkikaivos pieksämäellä.
Kaivoksessa sekä avosukellusta että luolasukellustoimintaa. Montola tunnetaan erittäin kirkasvetisenä kohteena.
Haverin vedellä täyttynyt kultakaivos Jatka lukemista ”Haveri”
Erittäin syvä kaivos
Illon rautakaivos Kemiössä. Kahta vierekkäistä kaivosmonttua yhdistää kaksi päällekkäistä tunnelia, joista toinen noin 20 metrissä ja toinen 45 metrissä. Syvempi tunneleista päätyy tiimalasimaiseen kuoppaan viereisessä kaivoksessa. Jatka lukemista ”Illo”